Mõisamängud 2022-2023
Noored pianistid

Marianne-Liis Oissaar, Mattias Heina, Marii Heleen Matesen
Kavas: Schumann, Prokofjev, Beethoven, Bach jt. 

Teie ees kontserdil on eesti noorte muusikute-pianistide tulevik. Nii, nagu kuulajad vajavad praktikat ja häid kogemusi, et mõista järjest paremini ja rikkamalt kontserdil esitatut, nii vajavad esinemiskogemust ka noored muusikud. Kontserdikava on kokku pannud just pea noore publikuga samavanused eesti silmapaistvad noored muusikud – äsja keskkooli lõpetanud Marianne, abiturient Mattias ning põhikoolinoor, Marii-Heleen. 

Mattias Heina: Alustasin oma klaveriõpinguid aastal 2012 Tohisoo Muusikakoolis. 2017 aastal suundusin edasi õppima Tallinna Muusikakeskkooli klaveri erialale, õpetajaks Kersti Sumera. 
Olen saavutanud edu mitmetel konkurssidel, nendest viimased: Eesti kõla 2019 2. koht, Eesti kõla 2020 2. koht, Kolme kooli konkurss 2021 1. koht, Eesti kõla 2021 2. koht, Kolme kooli konkurss 2022 1. koht, Tallinna talent (stipendium).

Marianne Liis Oissar alustas klaveriõpinguid 7-aastaselt Abja Muusikakoolis. Aastatel 2019-2022 õppis Tallinna Muusikakeskkoolis Mati Mikalai ja Age Juurikase juures. Sügisel jätkab õpinguid Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias Age Juurikase klaveriklassis. Oissar on edukalt osalenud mitmetel vabariiklikel noorte pianistide konkurssidel. Viimase aasta tähtsamate saavutuste hulka kuulub osalemine “IV Tallinna rahvusvahelisel pianistide konkursil” ja I koht “Koolidevahelisel keskastme pianistide konkursil”. Oissar on osalenud EMTA noorte pianistide suvekursustel ja täiendanud end meistriklassides Igor Cognolato, Irina Zahharenkova, Ivari Ilja ja Jānis Maļeckise juures. 
Oissar tegeleb aktiivselt kammermuusikaga, on osalenud In Corpore konkurss-festivalil ja Rakveres toimuvatel suvekursustel. 

Marii Heleen Matesen on sündinud 9. augustil 2008 aastal. Ta hakkas laulma enne kui rääkima. Klaveriõpinguid alustas Marii Heleen kuueaastaselt ja aastast 2015 alustas õpinguid Tallinna Muusikakeskkoolis, klaveri erialal õpetaja Piret Habaku juures.
Marii Heleen on osalenud mitmetel klaverikonkurssidel nii Eestis kui välismaal: Eesti Kõla 2018, 2019 (III koht oma vanusegrupis), 2020, Gyorgy Orbani nimelisel konkursil Ungaris 2018 (II koht), Riga Piano (diplom), Kaunas Sonorum 2019 (III koht), Concorso Pianistico San Dona di Piave Veneetsias 2021 (I koht). On esinenud festivalil “Klaver” 2020 ja kontserdil “Kivimäe Virtuoosid” 2022

Kogenumate noorte pianistidega ühinevad osadel kontsertidel ka kaks verinoort annet Viljandi Muusikakoolist / Püha Johannese Koolist – vennad Kõu ja Johann Praks.