Kristina KriitMõisamängud
Allegretto Scorrevole… a la “Ristiisa”
Kristina Kriit (viiul) Taavi Reimets (klarnet), Diana Liiv (klaver)
20.05.2010 kell 8.55 Mõdriku mõis, Lääne-Virumaa
20.05.2010 kell 11 Muuga mõis, Lääne-Virumaa

Antud kontserdil saab kuulda muusikat Francis Ford Coppola filmitriloogiast “Ristiisa” ning selle kõrval tuleb esitusele ka antud filmimuusika autori, Itaalia helilooja Nino Rota klarnetisonaat – sama sulni ning melanhoolse meeleoluga kammermuusikateos. Kontserdil kõlab veel Maurice Raveli virtuoosne viiulipala “Mustlane” ning äratundmisrõõmu ka kõige noorematele kuulajatele pakuvad Malle Maltise seaded Mozarti ooperist “Võluflööt”.

Kristina Kriit on osa võtnud mitmetest rahvusvahelistest konkurssidest, millest olulisemad on 1996 Heino Elleri nim. konkurss Tallinnas, kus pälvis eripreemia ja 1997 Henryk Wieniawski nim. konkurss Poolas, Lublinis. Esinenud solistina Hollandis, Rootsis, Taanis, Saksamaal, Soomes. Praegu on ta Eesti Muusikaakadeemia doktorant, tegeldes peamiselt kaasaegse viiulimuusika uurimise ja esitamisega. Käesoleval ajal kuulub Kristina Kriit Rahvusooper Estonia Orkestri koosseisu ja õpetab Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias.

Taavi Reimets on lõpetanud Georg Otsa Muusikakooli ning käesoleval ajal õpib Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias klarneti erialal. Ta on omapärase jõulise mänguga noor eesti klarnetimängija. Ta armastab väga mängida kammermuusikat ning tema rõõm muusikast kandub kindlasti ka kuulajani.

Diana Liiv on esinenud solisti ja kammermuusikuna Eestis, Leedus, Rootsis, USA-s ja Soomes. Mitmeid kordi on ta esinenud ka orkestrisolistina (Longy Sümfooniaorkestriga Bostonis, Kaunase Sümfooniaorkestriga (dirigendiks Pavel Berman) jt.). Peale klaveri mängimise on Diana Liiv kirjutanud ka kaks muusikalist lasteraamatut “Neli heldet haldjat” ja “Võluvitsa vägi”. Käesoleval ajal õpib ta EMTA magistrantuuris Peep Lassmanni klaveriklassis ning alates sügisest 2009 Konstantin Bogino klaveriklassis Accademia Santa Cecilias. Ta on osalenud paljudel nimekatel kursustel, festivalidel, konkurssidel. Viimati (2009 juulis) võitis ta Kuhmo Kammermuusika festivali kursustel Schumanni klaverikvinteti esituse eest parimale ansamblile määratud Kees Wiebenga auhinna.